Videoland - De Speld kijkt

bereik 3,2 Miljoen | engagement 56.000 | unieke pageviews 100.000

 
 
 
 

Achtergrond
Jongeren worden dagelijks overspoeld door bergen content. Streamingdiensten schieten als paddenstoelen uit de grond. Hoe zorg je er als Videoland voor dat jongeren naar de trailers van jouw nieuwe series kijken? Juist! Met een format op maat. 

Doelstelling
Jongeren enthousiasmeren om trailers van series en films van Videoland te bekijken. Videoland positioneren als de streamingsdienst van Nederland met het meest gevarieerde aanbod.

Speld-Concept
De Speld ontwikkelde voor Videoland de videoserie De Speld Kijkt >. De Speld gaat aan de hand van vragen op zoek naar maatschappelijke haakjes die in de series te vinden zijn. Zo ontstonden  de video's: 5 levenslessen die je kun trekken uit Mocromaffia, 5 signalen dat je per ongeluk in Temptation Island Vips zit, 4 willekeurige feiten over Random Shit en 3 redenen om The Handmaid's Tale te kijken. Uiteraard zet De Speld het publiek met de antwoorden volledig op het verkeerde been. 
Centraal in de campagne stonden de video’s. Om de video’s aan te jagen ontwikkelden we artikelen en activaties voor Facebook en Instagram. Alle uitingen kwamen op speld.nl samen in een Branded Room.

Resultaat
De gehele campagne realiseerde een social bereik van 3,2 miljoen en een engagement van 56.000. Maar liefst 80% bestond uit publiek dat Videoland eerder niet bereikte. De video’s werden 1,5 miljoen keer bekeken.